PLADEVARMEVEKSLERE

Pladeapparat - loddet, svejs eller med pakninger

Pladevarmevekslere er effektive til varmeveksling mellem væsker samt visse typer kondensering og fordampning. De to hovedtyper er de boltede vekslere med pakninger mellem pladerne og de loddede vekslere (se illustrationen nederst i midten).

pheopbyg.jpg (14899 bytes)
                 Strøminger af medier
i varmeveksler sammensat af plader

Fordelene med anvendelse af pladevarmevekslere er at de er kompakte og billige i forhold til f.eks. rørvekslere.

Det grundlæggende design er en stak af mønstrede/rillede plader med indbyrdes lille afstand (se illustration til venstre).

I forhold til konventionelle rørvarmevekslere får plade-varmeveksleren derved en utrolig stor overflade - specielt de loddede vekslere (se illustration til højre).

De er suveræne indenfor deres anvendelsesområder, men disse er desværre ikke ubegrænsede.

sammenligning.jpg (7168 bytes)

Sammenligning af fysiske størrelse
med de samme hedeflader

Ulemper er der også, og derfor anvendes stadig f.eks. rørvarmevekslere. 

De har det ikke helt godt under barske betingelser. Specielt ikke de loddede vekslere. Damp der er enten ustabil, vandholdig, med højt tryk eller overhedet/høj temperatur - giver ofte problemer, hvis man ikke passer på.

Hedtolie og andre specielle kraftfulde medier, skal man også være varsom med. Endelig er de ikke 100% sanitærer selvom de bruges udbredt i fødevareindustrien.

       

2 hovedtyper:
1) Plader m. bolte & pakninger
2) Foldloddede eller svejste

AB&CO leverer pladevarmevekslere, både de boltede med pakninger, de fuldloddede (kobber eller søvloddede) - og særlige udgaver i svejst udførelse.

 


contact