ELEKTRISK LUFTFORVARMER

El-varmeflader til Procesluft

 

kontakt                                                            hovedmenu
 

 

Elektrisk opvarmning er typisk meget enkel, og hurtig at installere. Hvor elektrisk energi i de fleste lande er en meget dyr opvarmningsmetode, så er der visse lande hvor det også er et rimeligt prismæssigt alternativt. Dette gælder f.eks. i Frankrig og Sverige pga. atomkraften, Norge pga. vandkraften samt visse højtliggende områder, hvor olie og gas er svær at få frem f.eks. i Himalaya-området. Store elektriske kapaciteter kræver dog meget kraftige, og normal meget dyre kabelinstallationer, hvilket kan være umuligt i praksis at etablere.
 


Elektricitet anvendt til procesopvarmning har den meget store fordel at der ikke reelt er grænser for hvor højt temperaturniveauet kan komme op. Et højt temperaturniveau medfører dog meget stor hedeflade (størrelse forvarmer) og avancerede konstruktioner.

Netop på grund af muligheden for høje temperaturer, og den kendsgerning at metoden, overordnet set, kan være er et rimeligt økonomisk alternativ i specielt de mindre kapaciteter - så er den såkaldte boosting af temperaturen med el-varme meget udbredt. Boosting betyder at man, efter at have varmet op til højest mulige temperaturniveau med andre energiformer, med elektrisk opvarmning tilfører den sidste varme og dermed opnår den ønskede driftstemperatur.

Det kræver i sagens natur en god tiltro til fabrikanten af de elektriske procesforvarmere. Specielt høje temperaturer og varierende flow, kan betyde afbrændte / ødelagte varmelegemer.


 

 

 


 

 

 

Udbuddet af el-forvarmere er stort, men det er de færreste fabrikanter der er rigtig erfarne i de særlige omstændigheder i procesopvarmning. Det er derfor ikke ualmindeligt at der ikke bliver beregnet den højest forekommende temperatur på varmelegemet.  Hos AB&CO præsenteres varmeopgaven altid i et komplet datablad, hvor alle termisk og elektriske forhold er afdækket. Afbrændte varmelegemer er meget sjældne på AXA forvarmere.


 

Henning_F_Elkal2.jpg (26085 bytes)
 

 

2300 kW AB&CO Elektrisk Luftforvarmer for Indonesien
 


Grundlæggende
El-Varmeteknik